D-ale blogosferei#1 – Fir-ar sa fie de mouse

Un blog pe care il citesc relativ des si care imi place in proportie de 55-60% este Oradeanul.com. Chiar daca si autorul Siropel sufera de acele simptome insuportabile ale blogeriilor din RO, in anumite situatii imi place de atitudinea si de comentariile lui. De curand insa mi se pare ca a luat-o intr-o directie unde nu are ce cauta: a inceput sa iscaleasca texte care dau de inteles ca jurnalistii IT nu prea au nici o valoare. As fi de acord cu el daca s-ar referi numai la cei de la My Computer (o revista infecta pe care nu am mai gasit-o la chisocuri) de care se ia in mod justificat. Ma gandesc insa ca dintre toate domeniile presei autohtone cea de IT este cea mai breaza: s-au perindat prin ea niste oameni ca Adam si Soare (de la PC Gaming, actualul Xtrem PC), sau Claudiu Gedo fostul redactor sef de la Level, sau Francisc Kurko fost sef de laborator la revista CHIP si actualul campion al concursului de Folding organizat de NVIDIA. Oameni grei care au facut nenumarate teste si prezentari bazate pe experienta unor ani lungi si multe multe produse perindate pe bancurile de testare.
De curand sus amintitul Oradean, pretinsa voce a Ardealului meu natal, a inceput sa faca reviews de componente de gaming. Toate bune si frumoase pana am reusit sa ma tin departe de review-ul „celui mai bun mouse de gaming”. Am cazut insa in pacat si am citit articolul. Acesta este scris tehnic si ofera destule informatii, doar ca se simte de la o posta faptul ca Siropel nu a avut de-a face cu alti mousi de gaming. As putea sa ma leg de multe cum ca mouse-ul nu e cel mai inovator, ca cei 3200 dpi ai mouse-ului sunt surclasati de cei 4000 de dpi ai lui Razer Lachesis, ca fata de de cei 65 ips ai lui Kone, Lachesis ajunge pana la 100 ips sasmd. Pentru cunocatori si interesati iata un link cu specificatiile tehnice.

Uite totusi un citat:
„Ca si pret nu e tocmai cel mai accesibil mouse dar daca e sa ne uitam ce ofera alte brand-uri la acelasi pret, Roccat Kone castiga detasat prin features si inovatie.”

Ca orice jurnalist care-si verifica sursele si adesea pe ale celorlalti aceasta fraza m-a lamurit despre cat de bine documentat era cel care a scris articolul. Roccat Kone se gasete pe la online-isiti (care raman cele mai ieftine surse) la pretul de 303.40 lei, in timp ce Razer Lachesis care ii este net superior se poate gasi la 255,61 de lei. Kone nu aduce nimic inovativ sau vreun feature care nu ar fi fost deja pe piata incluse in alti mousi. Acest lucru ar fi fost stiut de un redactor de specialitate bine ducumentat care ar fi cunoscut modelele de mouse oferite de Razer, Speedlink, Logitech sau de Steel Series. Sau de unul care ar fi stat de vorba cu PR-ul Roccat la Cebit-ul de acum doi ani, cand s-au aratat unor norocosi primele prototipuri ale produselor Roccat (nu doar Kone).

Concluzia? Presa de specialitate bine facuta ramane superioara blogingului.

~ de castorulardelean pe 02/16/2009.

4 răspunsuri to “D-ale blogosferei#1 – Fir-ar sa fie de mouse”

  1. Salut cititorule! Ma bucur ca am fani care pot si sa ma critice si au ceva de spus 🙂
    Nu zic ca review-ul meu ar fi flawless sau mai stiu eu ce, dupa cum am spus, nici eu nu credeam ca o sa pot scrie atatea despre un mouse.
    M-am jucat cu destui mousi de gaming, poate nu cat ar fi trebuit. Cand zic de inovatie si features nu ma refer la senzorul de 3200, am si specificat, ma refer la senzorul de „simt al suprafetei” care chiar functioneaza cum il laudau cei care l-au produs.
    Daca-mi esti prin apropiere te invit sa te joci cu mouse-ul, ti-l las cateva zile in teste si-mi spui cu ce altceva am mai gresit in review. L-am mai lasat si la alti oameni care si-au dat cu parerea despre el.
    P.S: Sper sa urmeze un review la Razer Mamba
    Nu zic ca le stiu pe toate dar pot sa-ti spun ca review-ul a fost documentat, cam o saptamana doar asta am facut. Pun in continuare suflet in ceea ce fac.

    Mersi! 🙂

  2. Salut Siropel. Imi pare bine de cunostinta si multumesc de comentariu. Imi pare bine sa vad ca esti deschis la dialog. Am in posesie un astfel de mouse, cum am si cateva modele de Razer, Logitech, Speedlink – chiar daca nu mai sunt activ in domeniul presei IT, pasiunea nu se stinge. Poate am sa realizez un articol comparativ intre greii momentului si se va vedea clar diferenta de opinie. Mi-ar placea sa schimbam idei personal, dar din pacate la momentul de fata sunt legat de un alt colt al tarii. Ma bucur sa stiu insa ca pui suflet in munca pe ca re o depui si sper ca viitoarele review-uri sa-ti iasa mai bine. Succese cu Mamba!
    PS: Personal am preferat Lachesis pana am primit noul prototip la testat de la RazerGuy. Fara sa pot da detalii, spun doar atat: 6000 de dpi „rulez”!

  3. Eu sunt ala sceptic care crede ca n-are ce face cu 5600DPI de la Mamba 🙂
    Lasa-mi un mail cand scrii despre RazerGuy 😛

  4. Si uite asa porni razboiul mausilor :D.

Lasă un comentariu